22 Kasım 2012 Perşembe

Bu Mesaj Sana Özel

İş hayatındaki zorluklar, üstesinden gelemeyecekmişiz gibi durduğunda, yapabileceğimiz en güzel şey; cebimizdekilere göz atmaktır.
Cebimizdekiler yüzümüzde bir gülümsemeye neden olmuyorsa, gitme zamanı gelmiş demektir...

Özel yaşamda olduğu gibi, iş hayatında da inişler, çıkışlar, dalgalanmalar ve durgun süreçler yaşanabilir. Önemli olan, en kötü anda bile olumlu tarafı var mı diye düşünmek ve varsa en çok o taraftan bakmaya çabalamaktır. Herkesin başarabileceği bir şey değil bu. Çünkü zorluk, her bünyede farklı ağırdır. Üstesinden gelemeyeceğimiz şey yoktur bu hayatta. Böyle söylüyorum, çünkü sizlerden öğrendiğim bu. Hepinizin birbirinden farklı hikayesi var. Gördüm ki, hepiniz üstesinden gelmişsiniz, gelmeye devam ediyorsunuz.

Bu satırları yazarken, ilk kez “ne düşünürsünüz” diye düşünmedim. Tek istediğim; yaşadığımız sıkıcı, zor, stresli, yoğun ve mutsuz günlerin geçeceğini hatırlatmaktı. Bu da bir süreç. Gönülden inanan, içindeki ışığı, yüzündeki tebessümü kaybetmeyen herkesin tamamlayabileceği bir süreç. Tam aksi tanımdakilerinse, tıkanıp kalacağı umutsuz bir süreç...

Her biriniz ayrı ayrı değerlisiniz. Hayatlarınız, kararlarınız, hayalleriniz değerli.
İş hayatında bu değeri sabit kılmak için; biraz çaba harcamak, sağlam bir karakterle yaşamaya devam etmek, saygı ve sevgiyi asla bünyeden uzaklaştırmamak gerek.

Eğer isterseniz, bu sıkıntılı, sancılı süreci de aşabilirsiniz. Şimdiyi değil, yarını düşünün yeter ki...

Hayatın her anı için;
İyi şanslar,

DY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder